U bent hier: Home Profiel

Profiel

ADHD Centrum Limburg is opgericht door Renée Vervaart om mensen met ADHD te helpen gezien te worden en zich goed te voelen.

Renée heeft 25 jaar ervaring  in de jeugdzorg waar zij de laatste 10 jaar gewerkt heeft als gezinsbehandelaar.  Sinds 2006 werkt Renée als docent/trainer/supervisor op de faculteit sociale studies aan de Hogeschool Zuyd.

Visie

Zowel in de jeugdzorg als binnen het onderwijs zie je dat mensen met bijvoorbeeld ADHD, dyslectie, depressie etc,  niet op de juiste manier bejegend worden. Men sluit niet aan op de innerlijke beleving maar puur op het aanpassen van gedrag. Dat gedwongen aanpassen lukt niet op de lange termijn en levert stress op en heel veel gevolgklachten.

Hoe haal je het uit je hoofd?

ADHD uit je hoofdIn 2009 is Renée opgeleid tot ADHD coach bij Cathelijne Wildervanck. Haar boek "ADHD hoe haal je het uit je hoofd" biedt een inspirerende visie op een andere manier van omgaan met ADHD. Deze benadering staat centraal in het aanbod van het ADHD centrum  Limburg in Maastricht.

Ieder mens is anders en vraagt een eigen aanpak om talenten te kunnen ontwikkelen. De mens achter de ADHD wordt niet goed gezien waardoor gevolgschade ontstaat en iemand niet doet, wat hij wel kan. Door goed aan te sluiten op innerlijke kwaliteiten kunnen mensen zich onverwacht goed ontplooien en zich gelukkig gaan voelen.