U bent hier: Home Klachten Onrust

Onrust

Mijn hoofd en lichaam zijn zelden in rust. Ik word er moe van

Om goed te kunnen funktioneren is het belangrijk om rust te ervaren. Dit helpt bij het concentreren en uitvoeren van taken. In contact met anderen is rust belangrijk. Mensen geven aan dat zij last hebben van onrustige mensen.

Voorbeelden

Niet kunnen zijn waar ik ben

Wanneer je ergens bent verveel je je heel snel. Je popelt al snel om weer te vertrekken.  Je vindt zaken saai en kan niet lang stil zitten. Je lichaam geeft dit aan door te gaat wiebelen. Je lijf wil bewegen en weg van de plek. Doordat dit niet kan ontstaat er spanning in je wat zich kan uiten zowel in je lijf als in je gedrag.

Moeilijk slapen

In slaap vallen gaat moeilijk. Je hoofd en lichaam zijn niet rustig en je kan je niet ontspannen.'s Nachts word je regelmatig wakker en dan kan je niet meer in slaap komen. Je bent vaak niet uitgerust. Je valt sosm heel ven in slaap op de meest gekke plekken. bus, klas bank

Symptomen

  • Onrust in je lichaam: tikken.Wriemelen,wiebelen met mijn been, heen en weer lopen.
  • Spreken voor je beurt. Roepen door de klas.
  • Slecht slapen.
  • Snel verveeld.
  • Graag spannende dingen doen.
  • Bewegen.

Het kan anders

De kunst is om meer baas over jezelf te worden. Bewust worden van je rust en je onrust  Wanneer  je een manier leert ontwikkelen die bij je past om meer jezelf te zijn raak je in staat om je beter te focussen. Het is belangrijk dat je leert doen wat je echt graag wil en waar je talenten tot uiting kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om een goede belans te vinden tussen bewegen en rust.